Президентът Румен Радев ще проведе на Дондуков 2 работна среща

...
Президентът Румен Радев ще проведе на Дондуков 2 работна среща
Коментари Харесай

Президентът Радев свиква среща с министри за изборите

Президентът Румен Радев ще организира на " Дондуков " 2 работна среща с представители на институциите, виновни за подготовката и провеждането на предварителните парламентарни избори на 2 октомври, съобщи кореспондент на БНР.

Срещата при президента е в подтекста на поставената задача пред служебното държавно управление да провежда и организира почтени и демократични избори на 2 октомври.

Организацията към този момент е в ход. Текат периодите, написани в Изборния кодекс.

И в този момент в секциите с над 300 гласоподаватели ще се гласоподава с машини, само че ще бъдат отпечатани и хартиени бюлетини. Те се употребяват при прекъсване на машината по причина, която не може да се в профил от техническите лица, като замяната на устройствата е неразрешена.

В работната среща ще вземат участие ръководителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова, вицепремиерът по публичния ред и Министерство на вътрешните работи министър Иван Демерджиев, който държавното управление натовари със задачата да координира работата на министрите по организацията вота.

На " Дондуков " 2 са поканени още икономическият вицепремиер Христо Алексиев, министърът на външните работи Николай Милков, който пък ще провежда вота зад граница, както и представители на министерството на електронното ръководство, основна дирекция ГРАО в Министерството на районното развиване и благоустройството и на компания " Информационно обслужване ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР