Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните

...
Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните
Коментари Харесай

Радев се среща с останалите партии в петък

Президентът Румен Радев ще организира съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание и в петък.

На 21 април, петък, президентът ще одобри:
От 09.30 часа – представители на парламентарната група на “Възраждане ”От 11.00 часа - представители на парламентарната група на „ Движение за права и свободи “От 13.00 часа - представители на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “От 15.00 часа – представители на парламентарната група на „ ИТН “.
Днес в 15 часа и в 17 предстоят срещите на Радев надлежно с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

По Конституция той би трябвало да връчи първия изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление на най-голямата по бройка парламентарна група, в тази ситуация тази на ГЕРБ-СДС. Тя ще разполага с една седмица, с цел да предложи състав и конструкция на Министерския съвет, който да бъде гласуван от Народното събрание.

Ако от ГЕРБ не се оправят със задачата, Радев ще даде втория мандат на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “, които са идващите по бройка.

Ако и те се провалят, президентът ще направи трети, финален опит, само че този път партията ще е по негов избор. В случай че и тя не сформира държавно управление, Радев още веднъж ще разпусне Народното събрание, ще насрочи нови избори, а страната ни ще продължи да се ръководи от длъжностен кабинет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР