Президентът Румен Радев ще проведе допълнителни консултации с парламентарно представените

...
Президентът Румен Радев ще проведе допълнителни консултации с парламентарно представените
Коментари Харесай

Нови консултации при президента преди връчването на втория и третия мандат

Президентът Румен Радев ще организира спомагателни съвещания с парламентарно показаните партии преди да бъдат връчени втория и третия мандат за сформиране на държавно управление.

Във вторник са планувани срещи с „ Има подобен народ”, ГЕРБ и Българска социалистическа партия. А в сряда ще бъдат диалозите с „ Демократична България “, Движение за права и свободи и „ Изправи се БГ! Ние идваме “.

Това са вторите съвещания при президента в опит да бъде формирано постоянно държавно управление. Първият бе наложителен по конституция и се организира преди връчването на първия изследователски мандат. До новия кръг диалози се стигна, откакто „ Има подобен народ” се отхвърли от първия мандат и то след

В същото време от партията оповестиха, че няма да поддържат трети мандат. В събота на въпрос дали в случай че президентът Румен Радев, който Има Такъв Народ поддържа за нов мандат, ги помоли да поддържат държавно управление с третия мандат, водачът на групировката Слави Трифонов отговори, че. Всички други партии без ГЕРБ и Движение за права и свободи акцентират, че държавно управление с третия мандат без присъединяване на хората на Трифонов.

Миналата седмица пък Радев обвърза връчването на втория мандат с приемането на актуализацията на бюджета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР