Президентът Румен Радев ще проведе днес консултации с парламентарно представените

...
Президентът Румен Радев ще проведе днес консултации с парламентарно представените
Коментари Харесай

Следобедни консултации при президента за състава на ЦИК

Президентът Румен Радев ще организира през днешния ден съвещания с парламентарно показаните партии и обединения, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на Централната изборна комисия. Покани за това са изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно заседание, оповестиха от прессекретариата на президента. Публичното чуване на предложенията ще стартира в 14 часа на " Дондуков 2 " и ще се излъчва онлайн в интернет страницата на президентството. 

Консултациите са свързани с промените в Изборния кодекс, съгласно които президентът би трябвало да назначи новите 15 членове на Централната изборна комисия. В новата Централна изборна комисия ГЕРБ ще има 4 места, " ИТН " и Българска социалистическа партия по 3, " Демократична България " и Движение за права и свободи по 2, а " Изправи се! Мутри вън " - едно място. 

На консултациите президентът ще се запознае с препоръчаните от всички политически сили в Народното събрание членове на ЦИК. Българска социалистическа партия и " ИТН " към този момент оповестиха имената на хората, които предлагат за членове на новата ЦИК. Останалите партии към този момент резервират безмълвие по въпроса и най-вероятно ще разгласят претендентите си по време на консултациите. 

След изключително съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия разгласи, че ще предложи за членове на ЦИК Емил Цветанов Войнов, Силвия Теодорова Стойчева и Цветанка Петкова Георгиева, а за зам.-председател на ЦИК предлага Емил Цветанов Войнов. 

" ПГ " Изправи се! Мутри вън! " ще номинира Росица Матева за член и заместник-председател на ЦИК.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР