Президентът Румен Радев ще проведе днес и утре консултации с

...
Президентът Румен Радев ще проведе днес и утре консултации с
Коментари Харесай

Радев започва консултации с партиите преди връчването на мандата за правителство

Президентът Румен Радев ще организира през днешния ден и на следващия ден съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание за сформиране на държавно управление. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Днес на „ Дондуков “ 2 президентът ще одобри от 9:30 ч. представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, от 11:30 ч. представители на парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България “, от 14:00 ч. представители на парламентарната група на „ Движение за права и свободи “.

Утре (12 март - вторник) президентът ще се срещне с представители на парламентарната група на „ Възраждане “ от 9:30 ч., с представители на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ от 11:30 ч. и с представители на парламентарната група на „ ИТН “ от 14:00 ч.

В събота и неделя ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България ” преговаряха за съглашение за взаимно ръководство. До този миг участниците в договарянията резервират безмълвие пред медиите.

Преди началото на срещата през вчерашния ден зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова съобщи пред публицисти, че разговорът е градивен.
Оставката на премиера Николай Денков беше подадена на 5 март в Народното събрание. На идващия ден тя беше прегледана от Народното събрание, а депутатите я гласоподаваха единомислещо с 216 гласа " за ". Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет доклад за свършеното през миналите девет месеца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР