Президентът Румен Радев ще проведе демонстрационен полет на изтребител „Юрофайтър“

...
Президентът Румен Радев ще проведе демонстрационен полет на изтребител „Юрофайтър“
Коментари Харесай

Президентът Радев ще направи демонстратативен полет с „Юрофайтър“ в Испания

Президентът Румен Радев ще организира демонстрационен полет на изтребител „Юрофайтър“ в Испания. Във втория ден от визитата си в Мадрид президентът ще посети Логистичен център за въоръжение и изследване.

Обединеният център за въздушни интервенции Торехон в Мадрид е част от командната конструкция на НАТО. Основната задача на центъра е да възнамерява, управлява, проучва и рапортува за интервенции по защита на въздушното пространство в спокойно време. През февруари Испания изпрати у нас 4 свои изтребители Eurofighter за осъществяване на задачи по взаимна защита на българското небе. Сътрудничеството сред България и Испания в региона на защитата и реализиране на оперативна съгласуемост сред двете страни беше във фокуса на диалозите на президента при визитата му в Мадрид:

„Задълбочаване на нашето съдействие на реализиране на съгласуемост в доста по-голяма степен. Знаете, 14-то авиокрило от испанските военно-въздушни сили беше в продължение на два месеца в България за взаимен еърполисинг и това е един огромен принос и към сигурността на България, и към въздушното пространство на НАТО и гарантиране на неговата сигурност и това е доста значим знак на солидарност“.

Румен Радев ще награди с почетния знак на президента целия екипаж на 14-то крило от испанските Военновъздушни сили, част от аеротактическия отряд „Стрела“, охраняващ българското въздушно пространство.

В края на визитата си Радев ще посети централата на футболния клуб „Реал Мадрид“ на стадиона „Сантяго Бернабеу“ и ще се срещне с Флорентино Перес – президент на кралския клуб, тимът с най-вече трофеи в историята на Шампионска лига.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР