Президентът Румен Радев ще представи страната ни на 27-aта конференция

...
Президентът Румен Радев ще представи страната ни на 27-aта конференция
Коментари Харесай

Радев ще участва в конференцията за климата на ООН в Египет

Президентът Румен Радев ще показа страната ни на 27-aта конференция на OOН за изменение на климата в Египет, оповестиха от прессекретариата на президента, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 7 и 8 ноември 2022 година президентът Румен Радев ще управлява българската делегация за присъединяване в 27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27). Президентът ще взе участие в Срещата на върха на държавните и държавни ръководители по покана на египетския си сътрудник Абдел Фатах ас-Сиси.

На 7 ноември президентът Радев ще взе участие в церемонията по формалното разкриване на интернационалния конгрес на най-високо ниво. Повече от 100 водачи от целия свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел-Шейх.

Българският президент ще направи изявление пред държавните и държавни ръководители на 8 ноември.

В рамките на интернационалния конгрес се планува българският държавен глава да организира двустранни срещи и да взе участие в полемики на високо ниво. Сред членовете на ръководената от президента делегация са министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на енергетиката Росен Христов.

За присъединяване в конференцията на Организация на обединените нации в Египет са се записали повече от 45 000 представители на страните, които са страни по конвенцията, интернационалните и районни организации, на бизнеса, научната общественост, гражданското общество. Сред задачите на форума е да се разиска ускоряването на взаимното осъществяването на уговорките в региона на климата за намаляване на последствията от климатичните промени. Общо 198 страни са утвърдили Рамковата спогодба на Организация на обединените нации.

Държавният глава Румен Радев ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР