Президентът Румен Радев ще представи днес позицията на България пред

...
Президентът Румен Радев ще представи днес позицията на България пред
Коментари Харесай

Президентът ще представи позицията на България пред ООН за климатичните промени

Президентът Румен Радев ще показа през днешния ден позицията на България пред участниците в Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP24) в полския град Катовице.

Участието на българския държавен глава в световния конгрес е по покана на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и президента на Полша Анджей Дуда.

Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата е висшият орган на Конвенцията и се привиква в края на всяка календарна година.

Във форума вземат участие държавни и държавни ръководители на страни-членки на Европейски Съюз, представители на интернационалните организации, както и на страни от целия свят. Сред задачите на форума в Катовице е да се одобряват правила за използване на Парижкото съглашение от 2015 година

Предвижда се през днешния ден президентът Румен Радев да има и двустранна среща с президента на Конфедерация Швейцария Ален Берсе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР