Президентът Румен Радев ще покани служебния премиер Димитър Главчев на

...
Президентът Румен Радев ще покани служебния премиер Димитър Главчев на
Коментари Харесай

Радев ще покани Главчев да обсъдят поисканите смени на служебни министри

Президентът Румен Радев ще предложения служебния министър председател Димитър Главчев на диалог в петък, с цел да обсъдят поисканите смени на министри в кабинета.

В понеделник Главчев предложи на президента Румен Радев да бъде освободен служебният министър на външните работи Стефан Димитров и на негово място да бъде назначен депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов. Ден по-късно министър председателят предложи Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

“Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата на служебния кабинет. Това е следващо доказателство за неуспеха на конституционната промяна. В устрема си да наложат монопол върху властта, партиите, които гласоподаваха измененията в Конституцията, обезсмислиха служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства ”, сподели президентът.

“От партийни събрания се раздават разпоредби. Как се заплашва министър-председателят? Надявам се Димитър Главчев да си дава сметка за вредите върху кабинета и цялостното доверие върху изборния развой, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф ”, уточни още Радев.

Президентът акцентира, че когато е отговарял за служебните държавни управления, партиите могли и да си помислят за сходни вмешателства. “За външния министър стана ясно от кое място идва заръката. Но кой поръча промяната и на земеделския, който Главчев персонално показа за оставане в служебния кабинет ”, попита той.

“Не е ли необичайно министър-председателят да си сменя мнението през ден. Нормално ли е през ден да сменяме министри? Вече заявих, че няма да се греша в решенията на премиера за състава на кабинета, само че ще упорствам да си съблюдава обещанието, което даде, че ще предложи равноотдалечен кабинет от всички партии ”, безапелационен е Радев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР