Президентът Румен Радев ще обяви в понеделник, 17 юни, кога

...
Президентът Румен Радев ще обяви в понеделник, 17 юни, кога
Коментари Харесай

Президентът казва в понеделник кога ще свика Народното събрание

Президентът Румен Радев ще разгласи в понеделник, 17 юни, по кое време ще е първото съвещание на новото Народно заседание.

" Аз чакам от изказвания да се премине към този момент към разговор сред политическите сили. О тях зависи дали и какво ръководство на страната ние ще имаме, " сподели Радев в Казанлък, където присъстваше на съревнование с дронове.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи по-рано в сряда, че съгласно него договарянията за кабинет би трябвало да са завършили до края на идната седмица " или непосредствено би трябвало да знаем, че отиваме на избори ".

Борисов сподели още, че той самият, само че партията ще излъчи преговорен екип, който да беседва с водачите на всички обединения за предстоящ експертен кабинет, в който ГЕРБ да има основна роля.

Ден по-рано ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски му подсети, че като водач на най-голямата политическа мощ самодейността за съвещания за сформиране на държавно управление би трябвало да пристигна от Борисов.

По закон президентът е задължен да свика Народното събрание в период от 1 месец от провеждането на изборите, т.е. до 9 юли.

На първото съвещание се избират ръководителя и заместник-председателите на Народното събрание.

Имената на новите 240 депутати ще бъдат оповестени от Централната изборна комисия на 16 юни, неделя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР