Президентът Румен Радев ще обяви утре кога ще връчи втория

...
Президентът Румен Радев ще обяви утре кога ще връчи втория
Коментари Харесай

Президентът казва утре кога ще връчи втория мандат

Президентът Румен Радев ще разгласи на следващия ден по кое време ще връчи втория мандат за сформиране на държавно управление. Това заяви той от Лондон, където взе участие в Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общественост, чийто хазаин е министър председателят на кралството Киър Стармър. Преди дни от ПП-ДБ желаеха от него тримесечна пролонгация за законодателни промени, които не срещнаха обаче нужната поддръжка измежду другите парламентарни сили.

" Няма да бавя процеса, ще се съобразя и с напъните на партиите да образуват държавно управление, в случай че могат. Но няма и да ги лиша да имат дейна предизборна акция, а такава през август няма по какъв начин да се направи. Затова още на следващия ден с връщането си в България ще разглася по кое време ще връча втория изследователски мандат ", съобщи Радев.

Той отхвърли да каже на кой ще даде третата директория, с цел да се опита да направи кабинет.

Инсталирането в българската политика на тежкокомпроментирани фигури като господин Пеевски и опцията да си присвояват правото да се афишират за евроатлантици, да раздават правораздаване наляво и надясно и да се трансформират в морални стожери демонстрира, че нашата политическа система е тежко заболяла, съобщи президентът във връзка думите на Делен Пеевски, който съобщи, че го е " призовал да кацне, а той отново е изхвърчал и е отишъл на банкет, вместо да свика КСНС когато страната гори ".

" Начинът да възстановим тежко заболялата политика е, посредством тотална хирургия. Скалпелът за тази хирургия е в ръцете на гласоподавателите, без значение по кое време ще бъдат изборите ", добави Румен Радев.

Той разяснява още, че тематиката за президентска република не е на дневен ред за никого и не пожела да каже дали готви собствен политически план. " Отново други партии истеризират този въпрос от боязън. Аз извършвам отговорностите си като президент на България напълно съгласно с Конституцията ", сподели президентът, представен от Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР