Президентът Румен Радев ще обсъди с израелския си колега Реувен

...
Президентът Румен Радев ще обсъди с израелския си колега Реувен
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев ще бъде на посещение в Израел и Палестина

Президентът Румен Радев ще разиска с израелския си сътрудник Реувен Ривлин опциите за задълбочаване на съдействието сред двете страни.

Във фокуса на диалозите сред Радев и Ривлин ще бъдат опциите за задълбочаване на съдействието сред България и Израел в сферите на сигурността, битката с тероризма, стопанската система и вложенията. В първия ден от визитата си президентът ще се срещне с представители на организациите на българските евреи в Израел.

Утре Радев ще взе участие в гала по запалването на безконечния огън в памет на жертвите на Холокоста. Президентът ще се срещне с ръководителя на Кнесета Юли Еделщайн и ще направи изявление на VI Глобален конгрес за битка с антисемитизма.

В рамките на визитата е планувана среща и с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Българският държавен глава ще беседва с Роберт Сингер, вицепрезидент и основен изпълнителен шеф на Световния еврейски конгрес.
Програмата на президента в Йерусалим планува още посещаване в църквата “Божи гроб ” и Стената на рева.

Президентът ще посети и Палестина. В Рамала президентът ще постави венец на гроба на Ясер Арафат и ще беседва с палестинския си сътрудник Махмуд Абас. Двамата ще обсъдят опциите за развиването на българско-палестинските връзки, както и задълбочаването на съдействието в областите стопанска система, обучение, просвета и просвета.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР