Президентът Румен Радев ще допусне грешка, ако в края на

...
Президентът Румен Радев ще допусне грешка, ако в края на
Коментари Харесай

Плевнелиев: Не очаквам Радев да помъдрее , да стане по-благороден, да стане президент на всички българи

Президентът Румен Радев ще допусне неточност, в случай че в края на мандата си застане зад политически план. Това разяснява пред БНР президентът на България (2021 – 2017) Росен Плевнелиев.

" Убеден съм, че президентът Радев ще допусне тази огромна неточност, която не отива на никой президент, само че в края на 2026 и началото на 2027 година ще се бори за смяна в страната и ще застане зад политически план ", предвижда Плевнелиев.

Той напомни, че предшествениците му Георги Първанов, Желю Желев и Петър Стоянов са направи този опит и той е бил несполучлив.

" От научените уроци разбрах едно, разговарял съм с доста президенти, с които съм работил, не му отива на един президент, а и народът няма да го разбере и няма да го поддържа,  да се върне в политическа партия или да се върне властта. Това ще изпрати доста тежко обръщение към хората, че в действителност президентът е бил във властта като държавен глава, с цел да приготви своя политически план ", сподели Росен Плевнелиев.

И добави: " Държавният глава, в случай че е схванал конституцията е президент на всички и след края на мандата остава президент, това е което би трябвало да направи един президент. Той ще направи тази неточност, която не е добре за България.

И Желев, Стоянов и Първанов, заставяйки след края на мандата зад планове и подкрепяйки политически партии не съумяха. "

Росен Плевнелиев разяснява актуалната политическа обстановка с замяна на реплики, че " явно има тежко политическо напрежение ".

" Това, което виждам, че с цел да се случи напрежение, значи има придвижване изпод в пластовете в политическото систематизиране на властта. Политическите партии, които ръководят и поддържат държавното управление виждат, че президента Радев, а той не го и опровергава с всички внушения, които прави, че рано или късно ще се разпознава с политически план и ще изиска властта.

За мен това е обикновеното пояснение. Още по време на кметските избори хора на президента обикаляха в страната и имаше доста индикации ", разяснява президентът на България 2012 – 2017.

За мен Радев прави опит да бъде българският Орбан или Тръмп. За страдание не чакам Радев да помъдрее, да стане по-благороден да стане президент на всички българи.

" Ще се веселя всички ръководещи да се под светлината на прожекторите, за всевъзможни форма на липса на интегритет – корупция, търговия с въздействие. И смятам, че това важи с цялостна мощ за всички - Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, като се стигне до президента Румен Радев. Всички те дължат отговор на въпроси, има ли сянка на подозрение за техни дейности. Дължат се отговори за това, което се е случило с тези парцели и дали в президентската институция се акумулират пари за предстоящ политически план ", сподели Плевнелиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР