Президентът Румен Радев ще даде време на политическите формации да

...
Президентът Румен Радев ще даде време на политическите формации да
Коментари Харесай

Радев намекна, че няма да бърза с връчването на първия мандат

Президентът Румен Радев ще даде време на политическите обединения да проявят диалогичност и зрялост. В изказване пред публицисти той загатна, че няма да бърза с процедурата за връчването на мандатите, защото 49-ото Народно заседание " не може да си разреши лукса да не одобри някои закони, даже да няма образувано държавно управление ".

" За да можем да приемем най-важните закони и решения, Народното събрание има потребност от време. Силно се надявам, че този парламент ще сложи преди всичко ползите на хората ", сподели той.

Държавният глава уточни, че въпросът за първия мандат е от особена значимост, само че по-важно е държавническото отношение на партиите и " накъде ще тръгнат тези дни ".

" Виждате, че политическата обстановка е задоволително комплицирана и изисква доста деликатен метод, диалогичност и разсъдък от всички виновни фактори ", допълнни той.

Радев не даде съответна дата по кое време ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление. Той ще отиде при най-голямата парламентарна група - ГЕРБ-СДС. Ако те не съумеят да върнат мандата изпълнен, президентът ще продължи процедурата за постоянен кабиент с връчването на втори мандат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР