Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в САЩ

...
Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в САЩ
Коментари Харесай

Радев в САЩ от утре за 72-ата сесия на Общото събрание на ООН

Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещаване в Съединени американски щати от на следващия ден до 24 септември. Държавният глава ще показа България в границите на 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. 

В делегацията е и заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева. 

На 18 септември президентът Радев ще взе участие в годишния конгрес „ Отдаване на респект към героите на международната акция против екстремизма и нетолерантността “ и ще направи изявление. Държавният глава ще беседва и с еврейски организации от Съединени американски щати.

На 19 септември българският президент ще взе участие в тържественото разкриване на Общия спор на 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, след което ще организира двустранни срещи със свои сътрудници.

На 20 септември президентът Румен Радев ще направи изявление пред Общото заседание на Организация на обединените нации (около 19.00 часа българско време).

Българският президент ще взе участие в Глобален бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг и ще организира среща с президента на Световна банка Джим Йон Ким и с други свои сътрудници. По-късно денем Румен Радев ще взе участие в конференция, отдадена на предотвратяването на потреблението на интернет за терористични цели.

На 21 септември президентът ще организира работна среща с представители на американски компании, проведена от Бизнес съвета за интернационално съгласие и ще ги запознае с опциите за вложения в България. На 22 септември президентът Радев ще организира среща с Генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

По-късно президентът ще посети българската черква в Ню Йорк и ще организира в постройката на Генералното консулство на Република България в Ню Йорк среща с представители на българската общественост.

На 23 и 24 септември президентът ще посети Чикаго и ще се срещне с представители на българската общественост. Румен Радев ще беседва и с младите български експерти, работещи във финансовото Сити на града и ще посети едно от българските учебни заведения в Чикаго - „ Джон Атанасов ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР