Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Обединените

...
Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Обединените
Коментари Харесай

Радев се среща на „четири очи“ с президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби

Президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Обединените арабски емирства (ОАЕ) в първите два дни на септември. Предвижда се среща с президента на ОАЕ и държател на Абу Даби Н.В. шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, както и провеждането на бизнес конгрес с присъединяване на наши компании, оповестиха от прессекретариата на президента.

Акцент по време на визитата ще са задълбочаването на двустранното съдействие в региона на енергетиката и стопанската система, опциите за вложения в България и за взаимни планове с присъединяване на български компании, осъвременяването на договорно-правната база.

Държавният глава Румен Радев ще бъде посрещнат от шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян в президентския замък в Абу Даби. Срещата им ще бъде на „ четири очи “. В наличието на двамата държавни глави ще бъде подписан Меморандум за стратегическо партньорство сред България и Обединените арабски емирства, който цели развиване на връзките с сферите на стопанската система, търговията, вложенията, туризма, образованието, цифровите технологии и изкуствения разсъдък, културата, младежта и спорта.

След това президентът Румен Радев ще открие в Абу Даби бизнес конгрес, в който ще вземат присъединяване представители на компании от двете страни в региона на високотехнологични производства и нововъведенията, превоза, осведомителните и информационните технологии, енергетиката, отбранителната промишленост. В формалната делегация са и служебните министри на превоза Христо Алексиев, на външните работи Николай Милков, на стопанската система Никола Стоянов и на нововъведенията и растежа Александър Пулев. Президентът ще бъде съпроводен и от представители на бизнеса. Последният български общественик, който се е срещал с шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, е някогашният министър председател Бойко Борисов.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР