Президентът Румен Радев ще бъде на извънредното заседание на Народното

...
Президентът Румен Радев ще бъде на извънредното заседание на Народното
Коментари Харесай

Румен Радев ще присъства на заседанието на НС за избор на кабинет

Президентът Румен Радев ще бъде на изключителното съвещание на Народното събрание, което ще гласоподава министър председател, конструкция и състав на държавно управление с мандата на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Ако препоръчаното държавно управление бъде подкрепено от Народното събрание и откакто постоянният кабинет постави клетва, президентът ще одобри на " Дондуков " 2 министрите от петото си служебно държавно управление.

След церемонията по полагане на клетва в постройката на Народното събрание, Радев ще одобри на " Дондуков 2 " състава на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, назначен на 3 февруари 2023 година.

След това следва и предаване на властта по министерства. Часове преди да съобщи поста на новия министър председател, Гълъб Донев направи доклад за свършеното.

По думите му, най-голямото предизвикателство за служебния кабинет през последните 4 месеца е била инфлацията, а най-трудната задача създаването на ограничения за преодоляване на цените на главните хранителни артикули.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР