Президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар

...
Президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар
Коментари Харесай

Президентът ще домакинства на традиционната вечеря ифтар по случай Рамазан

Президентът Румен Радев ще бъде хазаин на обичайна вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

На нея са поканени представители на обичайното изповедание в България и останалите религиозни общности в страната, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката, оповестиха от прессекретариата на президента.

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на почитание към религиозния празник и към традициите на българските жители с мюсюлманско вероизповедание.

Сутринта президентът Румен Радев ще взе участие в отбелязването на 70-годишнината на Химикотехнологичния и металургичен университет и 20-годишнината на Националния научно-изследователски център Българско водородно общество в София. От 10.00 часа в зала " Асен Златаров " на ХТМУ (бул. Климент Охридски №8) ще стартира тържественото честване. Президентът ще насочи одобрение във връзка празника. Румен Радев ще посети лаборатории по инженерна химия на университета, както и Библиотечно-информационния център при ХТМУ. По време на визитата си президентът ще посети и Института по водородни технологии " Свети деятел и евангелист Лука ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР