Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да бъдат

...
Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да бъдат
Коментари Харесай

Радев сезира КС за променените данъците, но без облагането на старите коли

Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да бъдат оповестени за противоконституционни и за несъответстващи на интернационалните контракти обособени разпореждания от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО).
На 13 ноември 2018 година президентът наложи несъгласие на измененията, само че то беше отхвърлено от Народното събрание.

Радев дефинира за недопустимо предлагането за преустановяване на правните отношения с висши държавни чиновници без предупреждение, по преценка на шефа на Агенция " Митници ".

" Така се основават условия за политически зависимости “ и „ Освобождаването „ по преценка “ е причина за административен произвол, който е несъответстващ с правовата страна ", показва в претекстовете си президентът.

" Уволнените се лишават от пълноценна правосъдна отбрана, което е противоконституционно. Освобождаването по преценка е причина за административен произвол, който е несъответстващ с правовата страна ", написа още в претекстовете.

Президентът нападна и въвеждането на по-високи налози в курортите.

“Обвързването на размера на налога с потреблението на парцела смесва по конституционно неприемлив метод подоходни и имуществени налози. Затова лицата, които не получават наеми от своите парцели, ще дължат по-висок налог за парцела си спрямо лицата, които освен имат парцел, само че и получават приходи от него “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР