Президентът Румен Радев се включи в тържествата в Пловдив по

...
Президентът Румен Радев се включи в тържествата в Пловдив по
Коментари Харесай

Румен Радев навръх 24 май: Пловдив е орисан да бъде винаги сред първите

Президентът Румен Радев се включи в тържествата в Пловдив по случай 24 май. Той изнесе слово на площада пред Хуманитарната гимназия, която носи името на светите братя. Преди президента тирада изнесе и кметът Здравко Димитров.

„ Светите братя бяха приети за настойници на Европа.Това е още едно съображение, че нашето място измежду европейските нации не е инцидентно, като имаме бъдеще, учредено на славно минало. Често приказваме за свободата на словото, само че все по-малко за силата и отговорността към него. Мъдростта идва с него, а единственият метод да оцелеем е то, в побъркания ни виртуален свят”, сподели Здравко Димитров.

Президентът съобщи, че в случай че запитаме българите кой е най-обичайният и чакан празник, то единомислещо всички ще кажат, че това е 24 май в импровизиран отговор.

„ Това е Денят на чиста и светла наслада, Денят на българската писменост, който ни събира край храмовете на българския дух. Виждаме портрети на всички места на възрожденци, просветители, будители – рицари на знанието.

Пловдив е предопределен да бъде постоянно измежду първите. Както през решителните събития на българското възобновление, по този начин и в борбите за църковната и политическа самостоятелност, потвърждава го и през днешния ден в полето на културата, изкуството и гражданската смелост”, съобщи президентът.

След молебена от Митрополит Николай ще стартира и шествието.

Очаквайте детайлности!



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР