Президентът Румен Радев се срещна тази вечер с протестиращи пред

...
Президентът Румен Радев се срещна тази вечер с протестиращи пред
Коментари Харесай

Радев за недоносчето на Борисов нова Конституция: Не падайте в капана му, той вече е невнятен

Президентът Румен Радев се срещна довечера с протестиращи пред общината във Варна в 40-ия ден неодобрение против държавното управление и още по-категорично се разгласи за негова оставка, като даже нападна остро президента.

" Министър-председателят очевидно не харесва по какъв начин е унищожил страната за последните 10 години и желае да му дадем опция да я съсипе още веднъж. Иска да вземе цялата страна като пленник за своето лично оцеляване. Изобщо не би трябвало да се разясняват тези оферти, импортирани от министър-председател, който умъртви парламентаризма ", съобщи президентът във връзка импортираният през днешния ден план на ГЕРБ за нова Конституция.

" Единственият отговор на тези мераци е безапелационен отвод. Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в доста градове у нас и в чужбина скандират: Оставка!. Най-големият боязън на това ръководство е почтени избори с машинно гласоподаване. Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България, да не попадат в клопката на Борисов, да не се увличат въобще в разискване на това недоносче, наречено предложение за нова Конституция. Целта на Борисов е да не приказваме за шкафчета, за корупция, за беззакония, полицейщина, административен рекет и да забравим, че му желаеме оставката. Това е един министър-председател, който е към този момент безусловно невнятен. Изходът е оставка. Дневният ред е явен: Оставка незабавна и безусловна ", сподели още Радев.

По мотив възможни негови оферти за смяна в главния закон, президентът разяснява:

" Моята смяна никога няма да я внеса в този парламент, привършен от доверие и легитимност парламент, с ръководител, който бе осквернен по най-вулгарен метод и то от своя политически водач и не направи нищо да се отбрани. Този парламент е бил ръководен от персони като Петко Каравелов, Стефан Стамболов, Драган Цанков, ние сме длъжни да защитим достолепието на тези велики българи ", съобщи още президентът във връзка цинични реплики против Цвета Караянчева в един от записите, за които са счита, че са с премиера.

" Изходът от такава тежка рецесия на съмнение не се лекува с Велико национално заседание, лекува се само с оставка. Бъдещето на България е във вашата воля. Желая ви триумф, мутри - вън! ", прикани най-после Румен Радев, който беше мощно приветстван от протестиращите.

В същото време на мястото се събраха поддръжници на ръководещите и се наложи полицията да раздели двете групи, с цел да не се стигне до напрежение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР