Президентът Румен Радев се срещна с представители на Има такъв

...
Президентът Румен Радев се срещна с представители на Има такъв
Коментари Харесай

"Има такъв народ" върна веднага мандата на президента, отиваме на избори

Президентът Румен Радев се срещна с представители на „ ИТН “, с цел да им връчи третия мандат за сформиране на държавно управление. Веднага откакто го получиха обаче, досието беше върната на президента.

" Вашата парламентарна група е най-малобройната, само че нееднократно е демонстрирала ясна и поредна позиция ", съобщи президентът.

„ Връчвам този мандат с две ясни варианти. Ако вие желаете да оползотворите мандата, би трябвало да се върнете до седмица с предложение за министър-председател. Втората алтернатива е да върнете мандата още в този момент “, уточни президентът, откакто даде досието на Ивайло Вълчев. С него бяха Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. 

Снимка: Ладислав Цветков

" Благодарим ви за доверието, само че през всичките тези месеци декларирахме, че това ръководство е порочно и са нужни нови избори. Изборите са най-висшата форма на народна власт. Ще задържим тази директория единствено още няколко секунди, преди да ви я върнем празна, с несбъднат мандат ", съобщи Ивайло Вълчев.

Президентът заявява желанията си за допустимо най-бързо съставяне на служебно държавно управление, което да провежда идния предварителен избор.

Снимка: Ладислав Цветков

" За говоренето на едно по време на избори и правенето на тъкмо противоположното незабавно след тях се заплаща висока цена. Отложил съм наситената си стратегия за идващите 10 дни, която включваше посещаване на непознат президент и мои публични визити в чужбина. Ще направя всичко допустимо процесът по съставяне на длъжностен кабинет да се случи допустимо най-бързо ", разяснява президентът Радев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР