Президентът Румен Радев се срещна с представители на 15 водещи

...
Президентът Румен Радев се срещна с представители на 15 водещи
Коментари Харесай

Румен Радев разговаря с представители на водещи американски компании

Президентът Румен Радев се срещна с представители на 15 водещи американски компании. В срещата взе участие и американският дипломат Кенет Мертен.

По време на диалозите президентът акцентира, че двустранното партньорство в вложенията и прехвърлянето на технологии са основният детайл на стратегическото съдействие сред България и Съединени американски щати.

Румен Радев посочи преимуществата на страната ни в икономическо отношение географско състояние, условия за бизнес, човешки капацитет:

" И тук с горделивост можем да кажем, че 7-милионна България е шеста в света по общ общ брой от международни олимпиади по математика, физика, осведомителни технологии, филология и приложни науки. Това е нашето извънредно надарено младо потомство. "

" Колегите са тук, тъй като се интересуват от България. Както и вие казахте, те са осведомени с част от капацитета, който има тук. Тези неща, които отбелязахте, изключително младежите, гения, човешкия потенциал ", уточни Кенет Мертен - дипломат на Съединени американски щати в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР