Президентът Румен Радев се срещна на „Дондуков“ 2 с членовете

...
Президентът Румен Радев се срещна на „Дондуков“ 2 с членовете
Коментари Харесай

Радев към служебните министри: Днес вашата мисия е изпълнена

Президентът Румен Радев се срещна на „ Дондуков “ 2 с членовете на третия си длъжностен кабинет преди министър председателят Стефан Янев и екипът му да предадат властта на постоянно държавно управление с министър-председател Кирил Петков.

„ Искам да благодаря на всеки един от вас за положителната воля, куража и усърдието “, обърна се Румен Радев към служебните министри.



„ Налагаше се да работите в извънредно комплицирана обстановка – без работещ парламент, с изпразнен бюджет, наследен ви от предходния постоянен кабинет. На вас се падна да управлявате здравната рецесия, всеобщата европейска рецесия в енергетиката и икономическите и обществени последствия от тях при мощна опозиция от статуквото и всекидневен медиен напън “, сподели Радев.

„ Вашият кабинет, господин Янев, сподели, че може да има нов вид ръководство – транспарантно и отговорно с грижа за хората. Показа, че може да се вкара машинното гласоподаване и може да се пречупи машинният избор. Този кабинет приключи рекета на бизнеса и ускори събираемостта на налозите. Също по този начин вие разкрихте невиждани досега злоупотреби с бюджета, в това число източването на Автомагистрала „ Хемус “. След 13 години безхаберие актуализирахте пенсиите и подкрепихте бедните и уязвимите “, сподели още президентът.

„ Успяхте да пречупите най-тежката четвърта вълна на пандемията и с вашите общи старания не допуснахте да се затвори страната, което щеше да има тежки стопански и обществени последствия. Осигурихте условия всеки искащ да се имунизира за разлика от предходните ръководства, които в условия на пандемия държаха децата затворени цяла година у дома, лишавайки ги от пълноценно обучение. Вие успяхте да върнете децата в доста къси периоди и то в безвредна среда. Усъвършенствахте Плана за възобновяване и резистентност и го превърнахте в мощна платформа за модернизацията на страната. Овладяхте енергийната рецесия и осигурихте забележителна финансова поддръжка и обезщетения на всички небитови консуматори. Прекратихте порочните практики в Държавна фирма „ Земеделие “ и активирахте от дълго време арестувани планове “, напомни още президентът.

Радев благодари и на поддръжката на държавното управление за отстояване на националните ползи във външната политика.

„ Взехте съответни ограничения против мигрантската рецесия, в това число с възобновяване на целостта на оградата по границата, която стартира да пропада още с нейното разкриване “, добави президентът.

„ Безпринципните нападки, които чухте по ваш адрес през днешния ден от парламентарната естрада от най-компрометирания и подкупен режим в новата история на България са отличен отзив за вашата работа. Най-добрата оценка за вашите дейности е утвърждението на хората. Днес вашата задача е изпълнена, само че идеята България е непреходна и вашите подготвеност, опит и престиж ще бъдат нужни и за в бъдеще. Още един път ви благодаря за куража и напъните “, приключи президентът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР