Президентът Румен Радев се среща с кандидата за служебен министър-председател

...
Президентът Румен Радев се среща с кандидата за служебен министър-председател
Коментари Харесай

„Той единствен прие да се нагърби“: Президентът номинира Главчев за служебен премиер

Президентът Румен Радев се среща с претендента за длъжностен министър-председател Димитър Главчев. Радев ще разпореди на ръководителя на Сметната палата да предложи състав на кабинет.

„ Едва ли има смисъл да разясня повече конституционните промени. Събитията бяха показателни и разкриха тяхната неплатежоспособност. В това се убедиха и създателите “, сподели президентът Румен Радев.

„ Партиите, които не съумяха да обезпечат устойчиво ръководство, съумяха да лимитират оптимално пълномощията на президента, като ги слагат в тясна и невероятно за осъществяване рамка “, добави той.

„ Страната ни се оказа на прага на невиждана конституционна рецесия. Без да се сформира държавно управление няма по какъв начин да се назначат избори. Аз ще направя всичко допустимо, с цел да не позволи страната да изпадне в тази обстановка. Искам да благодаря на всички претенденти за служебни министър председатели, които се отзоваха. Разбирам и почитам претекстовете им за отвращение или неспособност да заемат този пост. Съжалявам за сложната обстановка, в която са сложени Искам да благодаря на Димитър Главчев, който единствен одобри да се нагърби с тази виновна задача “, акцентира президентът.

Кой е Димитър Главчев?

Димитър Главчев беше определен за ръководител на Сметната палата от 49-ото Народно заседание на 28 юли 2023 година с мандат 7 години.

Той е  народен представител от ГЕРБ в 41-вото, 42-рото, 43-ото, 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно заседание. Избран е за заместник-председател на 49-ия парламент.

Снимка: БГНЕС

От 19 април до 17 ноември 2017 година е ръководител на 44-то Народно заседание.

Димитър Главчев е магистър по интернационалните стопански връзки и по счетоводна отчетност от УНСС.

Той е квалифициран специалист счетоводител и регистриран инспектор в Института на дипломираните експерт-счетоводители. Притежава над 30 години професионален стаж в региона на одита, финансовия надзор и счетоводството.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР