Президентът Румен Радев се среща с Ердоган днес следобед. Пред

...
Президентът Румен Радев се среща с Ердоган днес следобед. Пред
Коментари Харесай

Румен Радев пред bTV: Вече ставаме силно зависими от Турция

Президентът Румен Радев се среща с Ердоган през днешния ден следобяд. Пред bTV той разяснява упованията си за този среща.

На влизане, преди днешното съвещание на водачите от НАТО, президентът разяснява тематиките, които следва да разиска с Ердоган. Той беше на неговото встъпване в служба преди три дни. Тезата на Радев е, че с изключение на по линия на мигрантския напън, който Турция възпира към Европа, сме подвластни и по линия на енергийните доставки на газ през Турция.
Снимка: Reuters
„ Още на 3 март в приветствен адрес на нашия народен празник, той предложи да се срещнем и аз предложих да е на срещата на върха на НАТО. Важните неща ги знаете - значимостта на Турция като комшия, наш сътрудник и съдружник, поради мигрантите и в енергетиката. Ще поговорим за създаване на връзки на взаимно почитание и невмешателство във вътрешните ни работи”, уточни Румен Радев.
Снимка: Reuters
Президентът Радев не чака през днешния ден да има повече разногласия за пари по повод националните приноси за защита измежду обвиняванията на Тръмп, че Германия е подвластна енергийно от Русия и купува газ, а постанова търговски бариери пред Съединени американски щати, които влагат милиарди в сигурността на Европа.

Днес се взема решение да се удължи и финансирането на Афганистан след 2020 година Алиансът приема и нова командна конструкция ще има 30 ескадрили, 30 бойни кораба и 30 батальона до 2020 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР