Президентът Румен Радев се очаква да връчи в сряда последния

...
Президентът Румен Радев се очаква да връчи в сряда последния
Коментари Харесай

Румен Радев връчва на БСП последния мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев се чака да връчи в сряда последния изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Ще го получи парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". Социалистите към този момент оповестиха, че ще върнат мандата незабавно и няма да оферират кабинет.

Така, за първи път в най-новата история на България, няколко месеца след постоянни парламентарни избори, ще има предварителни избори за ново Народно заседание, разяснява БНР. Партиите в 45-я парламент не съумяха да образуват кабинет.

След като обединението ГЕРБ-СДС не получи поддръжка за показаното от нея държавно управление, предходната сряда партията на Слави Трифонов - " ИТН " - получи и незабавно върна на президента втория изследователски мандат. Това се чака да направи през днешния ден и " Българска социалистическа партия за България ", откакто получи от президента третия и финален мандат за сформиране на кабинет.

След 3 несполучливи опита 45-ото Народно заседание да излъчи постоянно държавно управление президентът Румен Радев ще би трябвало да назначи длъжностен кабинет. Държавният глава би трябвало да издаде и декрет за разформироване на Народното събрание, в който да насрочи дата за предварителни парламентарни избори. Очаква се те да се проведат на 11 или 18 юли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР