Президентът Румен Радев се обяви за отмяна на санкциите срещу

...
Президентът Румен Радев се обяви за отмяна на санкциите срещу
Коментари Харесай

Румен Радев: Санкциите срещу Русия вредят и не могат да траят до безкрай

Президентът Румен Радев се разгласи за анулация на глобите против Русия. Това той направи от Полша, където се срещна с сътрудника си Анджей Дуда, с който дискутираха редица тематики, свързани с двустранните връзки и Европейския съюз.

„ В стопански проект глобите против Русия вредят и не могат да траят до безспир ", съобщи Румен Радев, представен от БНР.

Според него би трябвало да се търсят решения по всевъзможен начин на дипломацията, без от това да страда бизнесът. Санкциите са общоевропейско политическо решени и изрази вяра, че в даден миг те ще бъдат анулирани.

Темата за влизането на страната ни в шенгенската зона също бе централна в диалозите сред двамата президенти.

„ При състояние, че България е изпълнила всички механически условия от 2011 година, мислим, че не е заслужено България да не бъде в Шенген ", сподели българският президент.

Полският държавен глава също засвидетелства поддръжка за страната ни в тази тенденция.

„ България може да разчита на поддръжката на Полша за участието на страната ни в Шенген. България е изпълнила всички условия ", съобщи Анджей Дуда.

Двамата показаха общи позиции по тематиката за сигурността. Полша обаче изрази противоположна позиция на българската по отношение на приемането на страните от Западните Балкани в Европейския съюз.

„ Вратата на Европейския съюз би трябвало да остане затворена за страните от Западните Балкани, съобщи Дуда.

Двамата президенти разискаха миграционната рецесия и бъдещето на Европейския съюз.

„ Полша ще продължи да оказва помощ на България при запазване на външната европейска граница ", сподели още полският държавен глава и още веднъж удостовери, че Варшава е срещу механизма за квотното систематизиране на мигрантите.

Според президента Румен Радев рецесията с бежанците изисква общо европейско решение. Радев акцентира, че е значимо по какъв начин ще бъдат решавани обществените неравенства в Европа.

България и Полша споделят позицията, че не може да има непоклатимост, до момента в който има неравно възнаграждение в новите и старите държави-членки.

Полша е подготвена да си сътрудничи с България в оръжейната промишленост и да взе участие в състезанието за покупката на нов бронетранспортьор за сухопътните ни войски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР