Президентът Румен Радев се обяви за бърза експертиза на записа,

...
Президентът Румен Радев се обяви за бърза експертиза на записа,
Коментари Харесай

Президентът Радев за изтеклия запис: Странно е, че Борисов не иска експертиза, но чуждите служби ще направят

Президентът Румен Радев се разгласи за бърза експертиза на записа, за който се твърди, че е на диалог на премиера Бойко Борисов. Според президента в случай че България бави експертизата, непознатите служби ще я създадат за потребностите на своите държавни управления.
В петък в платформата за видеосъдържание YouTube изтече запис, в който глас, наподобяващ на Борисовия, си служи с нецензурни обиди по адрес на европейски водачи и ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и се схваща по какъв начин надвишава пълномощията на министър-председател. В понеделник Бойко Борисов съобщи, че не има намерение да желае следствие кой го е разгласил. Преди това той се закле пред уеб страницата "Епицентър ", че и за записа, и за Божков са 100% неистини.
"Демонстративното отвращение на Борисов да се ревизира достоверността на записа е най-малкото необичайно, тъй като тук не става въпрос просто за господин Борисов, а става въпрос за министър-председателя на България, става въпрос за страната ни, която е надълбоко дискредитирана. Този запис е груба, брутална офанзива против българския парламент, против нашето европейско развиване. Той показва надменност, авторитаризъм и циничен жанр на ръководство. Ако Борисов и неговият кръг настояват, че записът е подправен, този фалшификат би трябвало безусловно да бъде открит и най-строго осъден. Недопустимо е България да излъчва сходен цинизъм пред Меркел, пред фон дер Лайън, пред Кристин Лагард и другите дами от европейската политика, от които директно зависи националната ни упоритост за пълноценна европейска интеграция. Ако ние бавим експертизата на записа, то непознатите служби ще я създадат за потребностите на своите държавни управления ", разгласи Румен Радев през днешния ден.
Според президента от изгода на страната е българските служби да създадат експертиза и да се работи по отношение на закона, в случай че записът е подправен, както и в случай че не е.
"Самопризнанията на господин Божков за взаимни корупционни крупни схеми с властта изключват моя поддръжка, само че не аз, други би трябвало да се оправдават за господин Божков - нито съм го виждал, нито съм пушил пури с него, нито му знам телефона ", сподели още президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали още думите на обвинения предприемач Васил Божков му звучат по-убедително от тези на ръководещите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР