Президентът Румен Радев се надява Турция да не се меси

...
Президентът Румен Радев се надява Турция да не се меси
Коментари Харесай

Радев: Борисов да заяви, че Турция не може да меси във вътрешната ни политика

Президентът Румен Радев се надява Турция да не се меси по никакъв метод във вътрешната ни политика и моли министър председателят Бойко Борисов да повдигне точно тази тематика пред Реджеп Ердоган на днешната среща, която ще се организира в резиденцията "Евксиноград " във Варна.

"Очаквам България да не остава единствено в ролята на хазаин. Надявам се министър председателят да сложи въпроса за невмешателство на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния развой, в религиозните ни каузи, а също по този начин и за компенсациите на тракийските бежанци ", показа пред публицисти президентът Радев, представен от организация "Фокус ".

„ Важно е също по този начин европейските водачи да схванат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е обикновено ние да чакаме от тях да отстояват българския интерес “, уточни още президентът. На въпрос дали позицията, която страната ни ще отстоява по време на срещата, е била съгласувана с него, Радев отговори: „ Не. Не е съгласувана, само че аз съм изказал обществено своите съображения “.

„ Всички тези, които са в отбрана на българския интерес, имат моята поддръжка. Това е значима среща “, добави още той.

Във връзка с идната среща на сред него и турския президент Ердоган, в границите на срещата на НАТО, президентът разяснява: „ Отговорих на господин Ердоган за неговото предложение да създадем тази среща в границите на срещата на върха на НАТО през юли месец. Надявам се той да одобри това предложение. Разбира се, тематиката ще бъде нашите двустранни връзки “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР