Президентът Румен Радев се надява да ни изведе от спиралата

...
Президентът Румен Радев се надява да ни изведе от спиралата
Коментари Харесай

Румен Радев предупреди войнолюбците

Президентът Румен Радев се надява да ни изведе от спиралата на политическа неустойчивост, само че ключът за това е в народните представители.

Нужен е разсъдък и кураж да се сформира държавно управление , сподели Радев от трибуната на 48-ото Народното събрание в приветственото си слово към народа и към народните представители.

По думите му макар късия живот на последните парламенти всяко начало е заредено с очаквания и пред депутатите се открива опцията да проявят разсъдък и гражданска воля в тези сложни времена.

Новият парламент е изправен пред редица неотложни въпроси, само че решаването им следва да бъде от този парламент. Затова парламентарното време е скъпо и гласоподавателите ще се почувстват предадени, в случай че бъдат въвлечени в следващия скандал. Хората чакат решение в битката с бедността, ниските приходи, инфлацията и битка в растежа на престъпността, означи президентът.
 ГЕРБ с всички старания градили мостове, желаят кабинет с първия мандат
ГЕРБ с всички старания градили мостове, желаят кабинет с първия мандат

Изборът за ръководител ще бъде знак за политическите настроения в Народното събрание

Румен Радев се надява и бързо да бъде образувано държавно управление. Ако това не стане, служебното държавно управление е готово да внесе проектозакон за държавния бюджет. Ако се стигне до такава степен, Радев ще упорства народните представители да подходят отговорно, а не предизборно.

Радев похвали и работата на служебния кабинет на Гълъб Донев. Наред с напъните на служебното държавно управление, то съумя в границите на 2 месеца да създаде проектозаконите за Плана за възобновяване, като Радев чака да бъдат признати в незабавен порядък.

Той уточни, че ширещата се безотговорност уронва престижа на държавността. Има потребност от ясни позиции и законодателна активност за задълбочаване на европейската интеграция и социално-икономическото развиване. България не може да остане в страни в периферията на Европа и ниското развиване, акцентира Радев.
 Президент и министър председател желаят примирение и натурализъм от депутатите
Президент и министър председател желаят примирение и натурализъм от депутатите

Гълъб Донев има вяра в здравия разсъдък на депутатите

Той настоя още да се подсигурява националната сигурност. Още през днешния ден служебното държавно управление ще внесе програмата за предпочитани капиталови разноски на Министерството на защитата и Радев се надява да бъдат прегледани в незабавен подарък и да няма опълчване на националната политика от страна на депутатите.

Парламентът би трябвало да вземе решение и за въздушния суверенитет на страната, прикани президентът. Голямата задача пред политическата класа през днешния ден е да опазим България от пожар, който е пристигнал, тъй като българските гласоподаватели и историята няма да простят, в случай че тласнат страната ни към войната. Тъкмо най-превъзбудените родолюбци няма да рискуват живота си и да заловен оръжие, а ще застрашат живота на българите. Затова Румен Радев се надява, че сходни родолюбци ще бъдат малцинство в Народното събрание.

Той пожела триумф на депутатите от 48-ото Народно заседание в работата им в законодателния орган.
 Рашидов откри Народното събрание с молба за примирение и разсъдък
Рашидов откри Народното събрание с молба за примирение и разсъдък

Към опит и мъдрост прикани най-възрастният депутат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР