Президентът Румен Радев се е ангажирал да съдейства на българските

...
Президентът Румен Радев се е ангажирал да съдейства на българските
Коментари Харесай

Президентът обещал да даде рамо на отбранителната индустрия

Президентът Румен Радев се е заел да спомага на българските компании, които развиват активност в бранша на отбранителната промишленост.

Държавният глава е провел през днешния ден работна среща с представители на бизнеса, в която са взели участие и министърът на стопанската система Емил Караниколов, представители на Министерство на защитата, на Института по защита „ Професор Цветан Лазаров ” и учени от Българска академия на науките, собщават от прессекретариата на " Дондуков " 2.

Президентът е декларирал, че осъзнава значимата роля на българския военно-промишлен комплекс и изследователската активност в бранш с висока добавена стойност и е подготвен да спомага с начинания от неговите пълномощия, обясниха представители на бранша, които са участвали на диалозите, представени от " Фокус ".

Радев е е предложил съответни ограничения за взаимоотношение с компаниите от военната промишленост, а президентската институция се е заела с поддръжка за българските компании при кандидатстване по планове от Европейския фонд за защита. Той е заречен и подпомагане за привличане на модерни съвременни технологии в характерния бранш.

Президентът е поканил представители на български компании, разрастващи активност в бранша на отбранителната промишленост, да вземат участие в бъдещи негови визити в чужбина, по време на които да се включат в бизнес – конгреси и диалози с техни задгранични сътрудници.

Румен Радев е отбелязал още, че президентската институция е отворена за хрумвания и оферти от страна на родните производители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР