Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Румен Радев удостои Русенския университет Ангел Кънчев с Почетния знак на държавния глава

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на удостои с Почетния знак на президента Русенския университет "Ангел Кънчев ", който през днешния ден отбелязва 75 години от основаването си. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Отличието е за значимия принос на висшето учебно заведение към българското висше обучение, безспорните постижения в региона на фундаменталните и приложни научни проучвания, въвеждането на новаторски технологии и построяването на висококвалифицирани експерти.

Русенският университет е основан като първото извънстолично висше техническо учебно заведение в България на 12 ноември 1945 година

"През последните десетилетия висшето учебно заведение съумя да построи внушителни фрагменти, инфраструктура и престиж, разви мощен теоретичен и планов капацитет, показва забележителна интензивност и деятелност ", декларира Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на във видео послание към академичното управление, преподавателите и студентите във връзка празника.

Държавният глава показва, че Почетният знак на президента е израз на поддръжка, благодарност и горделивост от многочислените достижения на генерации преподаватели и студенти. По думите на Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на отговорността за създаване на учебен потенциал и научна съгласуваност е значима крачка към развиването на съвременна България. На студентите президентът пожелава с нравствената сила на знанието, свободата и справедливостта да отстояват своето персонално развиване, духовното израстване и бъдещето на страната.

Академичното управление на образователното заведение е отличило президента Радев с юбилеен плакет на Русенския университет за "значим принос към одобряване ролята на висшето учебно заведение в поддръжката на българските общности в чужбина ". Отличието е и за напъните на Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на за "предприемането на дейности за трансформирането на Тараклийския държавен университет "Григорий Цамблак " във филиал на Русенския университет ", се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР