Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Румен Радев удостои български училища с отличия по повод 24 май

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на удостои учебни заведения от цялата страна с оценки във връзка 24 май - Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, оповестиха от прессекретариата на президента. Дванадесет образователни заведения получиха почетния знак на президента, а две професионални гимназии - плакет "Св. св. Кирил и Методий " на президента. Тази година всяко от отличените учебни заведения празнува знаменателна за развиването на просветното дело годишнини. Наградените учебни заведения имат и основна роля за образованието на генерации младежи.

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на удостоява с почетен знак на президента Основно учебно заведение "Филип Сакелариевич " в Свищов, което празнува 205-годишнината от основаването си.

За 185 година от нейното основаване е отличена Националната Априловска гимназия в Габрово, както и Профилираната гимназия "Иван Сергеевич Аксаков " в Пазарджик, която тази година отбелязва 175-ата си годишнина.

Президентът награждава Средно учебно заведение "Васил Левски " в град Кула за 190 години от слагане на началото на образователен развой на български език.

Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий " в Пловдив е удостоена с почетен знак във връзка 170-годишнината от основаването ѝ, както и за одобряване стандартите на модерно светско обучение.

Средно учебно заведение "Христо Ботев " в Никопол, основано преди 170 години, също е удостоено с почетен знак на президента.

По мотив 170 години от въвеждането на светско обучение на български език е отличено и Средно учебно заведение "Неофит Рилски " в Харманли.

Радев поздрави Университета за национално и международно стопанство по случай 100-годишнина му

Отличие получава също Средно учебно заведение "Христо Смирненски " в Гурково, учредено преди 165 години.

С почетен знак са удостоени Профилирана гимназия с преподаване на непознати езици "Екзарх Йосиф " в Разград, която празнува 160 години от слагане началото на обучение на български език, както и Средно учебно заведение "Христо Ботев " в Нова Загора и Средно учебно заведение "Св. Паисий Хилендарски " във Върбица, които тази година означават 160-годишнина от основаването си.

Отличено е и Средно учебно заведение "Христо Ботев " в село Горна Малина за 155-годишнината си.

Държавният глава Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на отличава с плакет "Св. св. Кирил и Методий " на президента Професионалната гимназия по лозарство и винарство "Александър Стамболийски " в Плевен и Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура " Йосиф Вондрак " в Русе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР