Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Радев не е склонен да премести за по-късна дата изборите за парламент

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на не е податлив да реалокира за по-късна дата изборите за парламент. Това стана ясно от думите му пред bTV.

Държавният глава разгласи, че изборите за парламент през пролетта ще са извънредно значими за конструирането на бъдещото ръководство и партиите би трябвало да покажат по какъв начин в рецесия ще активизират гласоподаватели.

„ Всеки ден с това ръководство е гибелен за България. Това е моя ясна позиция и ние го виждаме, и усещаме. То е пагубно и за източването на бюджета, и за здравето на хората, и за оцеляването ни като народ. Няма място за спекулации - страховете, които се насаждат,че ще има взрив на инфектираните “, сподели Радев.

Президентът подсигурява, че ще подпише указа с датата за изборите в точния момент, с цел да бъде обнародван на 26 януари. По думите му ходът на епидемията не може да се планува.

„ Управляващите, които имат упоритост да ръководят отново, би трябвало да потвърдят, че в рецесия могат да провеждат един безукорен избирателен развой. Всички партии да потвърдят, че в условия на рецесия могат да доближават до най-широк кръг от българския народ и могат в рецесия да активизират поддръжка “, разяснява президентът.

Радев разяснява и вероятно кандидатиране за втори президентски мандат. „ Ако реша да се кандидатирам, и в отговор на всички спекулации, мога да ви уверя, че нито ще се апелирам, нито ще влизам в подмолни сделки с партийни централи. Моят разговор е с честните българи, хората от ляво – от моето политическо семейство и хората, които излязоха по площадите да защитят демокрацията и справедливостта, които знаят, че с този управнически модел България няма бъдеще “, добави той.

Президентът разяснява и дейностите на прокуратурата: „ Прокуратурата с обсег разнищва шпионските мрежи на Руската федерация, а не може да види явните улики в записите и шкафчетата на премиера. Това е очевидно доказателство къде стои българската прокуратура “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР