Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Президентът отказа да промени името на връх Мусала

Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила отхвърли да преименува най-високия връх у нас и на Балканския полуостров и да смени турско-арабското му име „ Мусала “, наричайки го на най-почитания български светец и настойник на народа ни - Свети Иван Рилски.

Г-н Радев е вторият президент на Република България, след Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила, който отхвърля да именува една от най-големите ни естествени и туристически забележителности на най-обичания от народа ни светец.

Това излиза наяве от писмо, изпратено до Областния шеф на Софийска област Илиан Тодоров, подписано от Цвета Тимева - Секретар по районно развиване и Председател на Комисията по назоваване на обекти с национално значение и обитаеми места към Президента.

Членовете на Комисията са единомислещи, че няма да поддържат предлагането на Областния шеф, като в претекстовете си акцентират потребността от „ необятен кръг съвещания, в това число с специалисти и експерти “, както и от „ сериозен публичен спор “.

Следващ претекст за отхвърли е неизяснената етимология на името Мусала и неналичието на еднопосочни и безапелационни отзиви. Не на последно място от комисията аргументират отхвърли с това, че смяната на името щяла да наложи смяна на наименованието на всички места, където то попада – в документи, карти, справочници и други, каквато експлицитна нужда все още не била налице.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР