Президентът Румен Радев реши да се разграничи от антисемитските обиди

...
Президентът Румен Радев реши да се разграничи от антисемитските обиди
Коментари Харесай

И Радев се разграничи от антисемитските обиди след скандала с Възраждане

Президентът Румен Радев реши да се разграничи от антисемитските обиди против известни политици от еврейски генезис, поради които организацията " " сезира прокуратурата против " Възраждане ".

" Недопустимо е политическите разлики да водят до език на омразата, обиди на етническа основа, ксенофобия или антисемитизъм. Толерантността и взаимното почитание от епохи са част от традициите на българското общество и устояха и в най-мрачните години на Втората международна война, когато България избави своята еврейска общественост и не разреши нито един собствен жител от еврейски генезис да бъде депортиран в лагерите на гибелта ", написа в декларация на Радев.

" Затова дълг на всеки жител, неправителствена организация и политическа мощ е да почита полезностите и да отстоява традициите на приемливост на българския народ ", се споделя още в текста.

В декларацията не се загатват нито имената на засегнатите политици - а най-директната офанзива беше отправена с противен нацистки колаж против някогашния министър на външните работи Соломон Паси в Telegram-група на почитатели на " Възраждане " - нито партията, която стои в центъра на абсурда.

Вместо да се извини или да поеме отговорност за случилото се, Костадин Костадинов реши да нападне ръководителя на " Шалом " Александър Оскар и сина на Соломон Паси със сигнал до прокуратурата за " антибългаризъм ".

В четвъртък от " Шалом " показа пред медиите обществена декларация против речта на омразата и възходящата вълна на антисемитизъм.

Александър Оскар прикани институциите, обществениците и медиите да не остават безучастни при прояви на непоносимост.

Реакцията на президента идва дни откакто Външно министерство и три посолства реагираха на абсурда с неоправдателни заявления.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР