Президентът Румен Радев разкритикува индиректно правителството за борбата му с

...
Президентът Румен Радев разкритикува индиректно правителството за борбата му с
Коментари Харесай

Радев: Корупцията се превръща в основно препятствие пред пълноценната евроинтеграция на България

Президентът Румен Радев разкритикува косвено държавното управление за битката му с корупцията, като разгласи, че публичното внимание сега е изтласкано отвън рамките на България и е ориентирано към интернационалната политика, обвързвана със Западните Балкани, европредседателството и Русия. Той сподели още, че без значение какви жонглирания се вършат с макроикономическите индикатори на страната, критерии за пълноценната евроинтеграция на България ще бъдат резултатите от битката с корупцията.

Тезите на президента бяха изказани при започване на интернационална конференция " Европейски практики и благоприятни условия за противопоставяне на корупцията ", на която той е патрон.

По думите му надали са останали " наивници по този въпрос ", които мислят, че интеграция е допустима без решителна смяна на всички в отношението им към корупцията.

" Всички знаем, че за корупцията няма почивен ден. Оставена без публично внимание, тя се разраства като раково образувание ", сподели президентът.

Той разгласи, че корупцията нанася големи вреди на страната като подчинява лостове на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт на частни ползи. Освен това генерира беднотия и престъпност, отблъсква вложители и ерозира доверието в страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР