Президентът Румен Радев провежда консултации с партиите. Целта е да

...
Президентът Румен Радев провежда консултации с партиите. Целта е да
Коментари Харесай

В очакване на третия мандат: Партиите на консултации при президента

Президентът Румен Радев организира съвещания с партиите. Целта е да се чуе по какъв начин виждат те излаз от създалата се рецесия, какви благоприятни условия виждат за съдружни диалози, за търсене на болшинство в границите на този парламент, към какви цели и стратегии могат да търсят обединяване. На база на консултациите, Радев ще на кого да връчи третия мандат. 

Дотук се стигна откакто първият мандат бе връчен на " Продължаваме промяната ", само че те не получиха нужната поддръжка за държавно управление. В четвъртък ГЕРБ-СДС върнаха празен втория мандат. Третият мандат по конституция се връчва на определена от президента партия. 

Консултациите започнаха тъкмо в 09:00 сутринта с " Продължаваме промяната ". 

" Инфлацията и цените, изключително на горивата, вършат живота все по-труден. Липсата на дълготраен контракт за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса. Пътищата могат да останат освен без ремонт, само че и без зимна поддръжка. Можем да изброяваме още доста рецесии и тяхното въздействие върху всички българи, само че, с цел да се оправим с всичко това, ни би трябвало работещ парламент ". С тези думи президентът се обърна към представителите на Политическа партия.  

" Ние осъзнаваме виновната позиция, в която сме. Искам да ви уверя, че част от най-страшните сюжети, които се чертаят от разнообразни политически анализатори, са значително и вкарване на спомагателен боязън в обществото ". Това съобщи от своя страна министър председателят в оставка Кирил Петков.  

" Готови сме за диалогичност, само че не желаеме 2 милиарда лева вместо да вървят при хората, да отидат при 8 индивида ", сподели по-късно Петков. 
 

Втори при президента Радев отидоха от ГЕРБ-СДС. 

" Вашата политическа мощ към този момент съобщи, че не вижда капацитет в 47-ото Народно заседание за лъчение на стабилно управническо болшинство. В същото време хората чакат решение на техните проблеми. Голяма част от тях не се коренят даже в този момент, те се коренят в предходно ръководство. Вие с вашия огромен и парламентарен и управнически опит изцяло осъзнавате какво значи тъкмо такива сериозни моменти да се отива на избор, да оставаме без парламент, да имаме преходни интервали, в които, също го знаем от опит, администрацията също не може да работи дейно и на цялостен потенциал ". Така президентът се обърна към втората политическа мощ в Народното събрание.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР