Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните

...
Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните
Коментари Харесай

Нинова: Премиерът трябва да е от Продължаваме промяната, ако получим мандат, ще направим консултации

Президентът Румен Радев организира през днешния ден съвещания с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно заседание. Това е вторият кръг съвещания преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление.

Коментар от „ Българска социалистическа партия за България “ след срещата.

В последните дни всяка от парламентарните групи ясно изрази отношението си към политическата обстановка. Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН " са подготвени да договарят за сформиране на държавно управление. И трите партии обявиха, че не биха присъединили в диалозите ГЕРБ и Движение за права и свободи.

От " Продължаваме промяната " оповестиха, че с изключение на с опозиционните не биха разговаряли и с " ИТН ", в случай че мандатът отиде при тях. За опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " най-вярната опция на политическата рецесия са предварителни избори.

Българска национална телевизия ще наблюдава НА ЖИВО всички съвещания денем - гледайте БНТ1 и следете всичко на bntnews.bg.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР