Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Европейската

...
Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Европейската
Коментари Харесай

Основен фактор за овладяване на цените е енергийната диверсификация, заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с Кристин Лагард

Президентът Румен Радев организира телефонен диалог с ръководителя на Европейската централна банка Кристин Лагард, оповестиха от прессекретариата на президента. Двамата разискаха гарантирането на макроикономическата и финансова непоклатимост на България в изискванията на рецесия.
 
Румен Радев акцентира, че главен фактор за преодоляване на цените е енергийната диверсификация, която страната ни е постигнала. Създадените условия и рационалната фискална политика са добра основа, която служебното държавно управление ще остави за идващия постоянен кабинет, уточни президентът.
 
Държавният глава открои дейностите на служебното държавно управление за попречване на риска от прекалено задлъжняване на страната, както и напъните за понижаване на инфлацията, които дават резултат през октомври.
 
Преди няколко дни Румен Радев организира телефонен диалог с Паскал Донаху - ръководител на Еврогрупата, сплотяваща министрите на финансите от еврозоната. Във фокуса на диалога са били подхванатите от служебното държавно управление в България дейности за гарантиране на макроикономическа и финансова непоклатимост в изискванията на рецесия, както и осъществяването на Националния проект за въвеждане на еврото в България.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР