Президентът Румен Радев проведе среща с ръководството на руския нефтен

...
Президентът Румен Радев проведе среща с ръководството на руския нефтен
Коментари Харесай

Радев увещава шефа на Лукойл за по-евтини горива


Президентът Румен Радев организира среща с управлението на съветския нефтен конгломерат " Лукойл ". Основната тематика са цените на горивата и опциите за тяхното понижаване, надлежно ограничение на инфлацията и развиването на предвидима икономическа среда у нас.

" Лукойл " е освен значима част от българската стопанска система, а един от главните работодатели и главен производител на горива, притежаващ доминиращ дял от пазара. От цената на създаваните горива зависи значително развиването на стопанската система и инфлационните процеси.

Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаването на стоките и услугите и водят до стесняване на потреблението, което е загуба както за потребителите, по този начин и за производителя. Затова считам, че идната ви среща с държавното управление е една добра опция, по, несъмнено, строго пазарни механизми, да се вземат ограничения за битка с инфлацията в интерес на българския консуматор ", настоя президентът.

" Считам, че в този бързопроменящ се свят са нужни още по-тесни и здрави контакти от тези, които имаше в постоянния свят. " Лукойл " работи над 20 години над българския пазар, уповавам се да сме се потвърдили като сериозен шеф. При сегашните условия ние разбираме нашата отговорност за запазване на работните места, за насърчаване на активите си в България, тъй че е значимо да обсъждаме тези въпроси в бъдещето.

В последните няколко дни членове на българското държавно управление и мениджмънта на компанията организираха цяла поредност от срещи за установяване на редица ограничения, преди всичко свързани с вътрешния пазар ", сподели на собствен ред Владимир Воробьов, президент на " Лукойл ".

Воробьов ясно очерта три стадия, през призмата на които вижда бъдещето на ръководената от него компания - първият стадий е с влизането на европейското ембарго за съветския петрол, влизащ в действие от края на годината, вторият - интервалът до края на 2024 година, в който България ще бъде изключение от това ембарго, третият - интервалът по-късно.

" Преговаряме с българското държавно управление за правенето на средносрочни ограничения, като считаме, че би трябвало да се сътвори работна група, която да се занимае с проблемите, които ще зародят след влизането в действие на ембаргото ", уточни представителят на съветската компания.
 Не щаб, само че работна група за горивата разгласи държавното управление
Не щаб, само че работна група за горивата разгласи държавното управление

С присъединяване на " Лукойл България " и " Лукойл Нефтохим " ще мислят ограничения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР