Президентът Румен Радев проведе консултации с представители на Има такъв

...
Президентът Румен Радев проведе консултации с представители на Има такъв
Коментари Харесай

Тошко Йорданов след консултациите при президента: В коалиция с партии няма да влизаме

Президентът Румен Радев организира съвещания с представители на " ИТН ". От партията в президентството бяха Тошко Йорданов, Виктория Василева и Ивайло Вълчев.

След срещата, Йорданов съобщи и пред публицисти, че разновидността за нови избори не е изцяло изключен и е допустимо да се стигне до него " в случай че останалите партии подходят тясно партийно ".

" По мое схващане, от декларациите на останалите политически партии - " Демократична България ", " Изправи се! Ние идване ", значително Българска социалистическа партия и, колкото и да е необичайно, по-приоритите на някои неща и Движение за права и свободи, нещата са едни и същи за всички, без значение от обособените политически акценти. Така че, съгласно,нас в случай че успеем да стъпим на нещата, които ни сплотяват, възможностите да има кабинет са положителни. Ако не успеем, няма да има. Срокове не мога да кажа, не съм гадателка, с цел да приказвам напред. Факт е, че стартират съвещания още през днешния ден. Според това по какъв начин ще протекат, ще стане ясно дали ще има предварителни избори или ще има кабинет ".

" Партньор значи да си в коалиция с някой. Ние в коалиция с партии няма да влезем. Ще проведем диалог и ще изложим нашите визии кои са целите пред страната! Ако другите партии сметнат, че те покриват техните цели до някаква степен, ще преценяват дали да поддържат кабинета, или не. Това е ", добави Йорданов.

В приветствието си към политиците преди диалозите Радев да ги поздрави за успеха:

" Страната ни е изправена пред редица провокации и във външен, и във вътрешен проект. Българският парламент и българското държавно управление, постоянно определено, имат да вземат решение значими задания - да продължи процесът по подсилване на държавността, по гарантиране на постоянна, предсказуема правна рамка за българския бизнес, за вложителите, за значими обществени въпроси, за решение на неотложните проблеми, свързани с дълбока промяна, за актуализация на бюджета. Всички чакат. Трябва в най-скоро време, то ще бъде импортирано другата седмица, да се актуализира и бюджетът. Европейска комисия към този момент сложи ясни условия в дебата по координиране на Плана за възобновяване и резистентност, че упорстват за явен календарен период за въглищен преход, упорстват и обвързват проекта с дълбока правосъдна промяна ".

" Мога да си разреша да не бързам с мандата, само че това ще зависи извънредно от вас. Ще държа на тази връзка, с цел да имам противоположна информация по какъв начин вървят консултациите. Трябва да имаме държавно управление, несъмнено, не непременно! Една безпринципна коалиция може да бъде доста по-вредна, в сравнение с неналичието на държавното управление, само че аз чакам този път да бъдат изчерпани всички варианти. Нека не бързаме с формулата: " Нямаме обща визия, нямаме общи цели, нямаме общи цели, отиваме на предварителни избори ". Има неотложни задания, които не могат да бъдат решени от длъжностен кабинет ", съобщи президентът.

" Всички разбираме, че отговорността е наша като спечелили в отминалите избори. Ние сме наясно, че би трябвало да се опитаме да съставим кабинет и Народното събрание да работи, тъй като от всичко, което изредихте, голяма част се случва вътре в Народното събрание, не е функционалност на Министерски съвет. Искрено се надявам и останалите политически партии, изключвам, несъмнено, ГЕРБ, с които ние контакти няма да имаме под никаква форма, също да надскочат някои свои партийни цели, тъй като ние сме разнообразни политически субекти и всеки от нас има цели, а от време на време те се разминават. Истината е, че има някои съществени неща, по които аз персонално не виждам несъгласие с останалите политически партии. Ако всеки един политически индивид надскочи някои свои партийни пристрастия и точки в стратегиите си, които очевидно са несъвместими с останалите, би трябвало, опирайки се на общите ни цели да успеем да съставим задоволително устойчиво парламентарно болшинство, което, даже да е плаващо по избрани въпроси, въпреки всичко да може да излъчи кабинет ", сподели заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов и добави " Ние от Има Такъв Народ ще предложим кабинет ". Вариантът за предварителни избори е, в случай че останалите партии подходят тясно партийно, добави той и съобщи, че след срещите на Има Такъв Народ с останалите партии: " ще бъдем и ние, и вие доста по-наясно с опциите за сформиране на държавно управление ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР