Президентът Румен Радев проведе днес телефонен разговор с министър-председателя на

...
Президентът Румен Радев проведе днес телефонен разговор с министър-председателя на
Коментари Харесай

Президентът Радев обсъди евроинтеграцията на Западните Балкани с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис

Президентът Румен Радев организира през днешния ден телефонен диалог с министър-председателя на Република Гърция Кириакос Мицотакис. Това оповестиха от прессекретариата на президента. Европейската интеграция на страните от Западните Балкани, тематики от дневния ред на двустранното партньорство сред България и Гърция и съдействието за превъзмогване на последствията от епидемиологичната конюнктура в двете страни бяха във фокуса на диалога.

Обща бе позицията, че политиката на разширение на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани е действителна инвестиция в стабилността на района. Затова, съгласно президента, е нужна неотклонна поддръжка за реализиране на нужните промени в страните-кандидатки за осъществяване на Копенхагенските критерии за присъединение към Европейски Съюз. Изграждането на същински връзки на добросъседство е най-сигурният и бърз път за реализиране на пълноправно участие в Европейския съюз, уточни още президентът Радев.

Повишаването на енергийната съгласуваност и постигането на действителна диверсификация в района, както и ускоряването на процеса по създаване на интерконектора сред България и Гърция също бяха тематики на диалога.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР