Президентът Румен Радев произнесе реч пред насъбралите се хиляди българи

...
Президентът Румен Радев произнесе реч пред насъбралите се хиляди българи
Коментари Харесай

Радев от Шипка: Аз съм тук, за да ви благодаря, че опазихте националния празник от посегателството

Президентът Румен Радев произнесе тирада пред натрупалите се хиляди българи в подножието на Паметника на Свободата на връх Шипка.

" Горд съм да видя толкоз доста родолюбиви българи на Шипка в деня на националния празник. Тук на увенчания с безконечна популярност връх подвигът на нашите опълченци, застанали един до друг с войните на съветския император Александър Втори отвори пътя към свободата на България. И пред очите на целия свят, тъкмо тук, бе предначертано нашето бъдеще.

 

Днес сме се стекли хиляди, с цел да заявим, че Трети март не е единствено датата на един интернационален контракт, както нерядко се пробват да го показват. Трети март излиза надалеч отвън рамките на освободителната Руско-турска война и е доста повече от един исторически успех ".

" Трети март е нашият народен блян за свободна, обединена и европейска България. Трети март е нашето бъдеще и достолепие, нашият блян към прогрес. Нова България не помни година, в която в подножието на този популярен монумент да не се е изпълвало от голям брой признателни хора.

Днес е ден за национално единство. Да се обединим към нашите полезности, към заветите на предците ни. Но и тази година, няма да го укривам, е по-различна от другите. И аз съм тук, с цел да ви благодаря, че опазихте националния празник от похищението. Светлината на чистите ви намерения разпръсна лепкавата политическа мъгла от върховете на политическото минало. Няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разединението отстъпиха пред Трети март не от съвест, не от почитание към историята и костите на предците ни, а с помощта на вас, на вашата безапелационна увереност. Затова ви благодаря.

Няма да погазим своята памет и няма да предадем заветите на своите предшественици. Ще продължим да отстояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите дейности, суверенитета на нашето родно място. Вечна памет! Да живее България ", съобщи още президентът Радев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР