Президентът Румен Радев продължава с нападките си към управляващото парламентарно

...
Президентът Румен Радев продължава с нападките си към управляващото парламентарно
Коментари Харесай

Радев с нови критики към управляващите: Ту се обичат, ту се изобличават взаимно

Президентът Румен Радев продължава с нападките си към ръководещото парламентарно болшинство, като пред публицисти сподели, че така наречен некоалиция " действа отвън всички евроатлантически полезности " и се крепи единствено от ползи.

Държавният глава е посетител на Общото заседание на юристите от страната - само че преди събитието употребява опцията, с цел да насочи няколко остри реплики към ръководещите.

" Удивителни са бързината и лекотата, с които водачите в некоалицията ту се обичат и легитимират, ту се изобличават взаимно ", сподели той.

Радев моли свадите към кабинета и препоръчаният от ПП-ДБ меморандум да не отклоняват вниманието от главния въпрос, който съгласно него би трябвало да е " изсветляването на нерегламентираното въздействие в правосъдната система и всички секрети магистратски клубове ".

" Нужно е стигане до сърцевината - разкриване на политическите покровителства, и освен в правосъдната система. Каквато и да бъде ориста на това държавно управление, би трябвало да стигне до края на този път. Ако ръководещите нямат тази политическа воля, ще имаме и за в бъдеще завладяни институции ", добави президентът.

Попитан дали е подготвен да излъчи длъжностен министър председател, в случай че въпреки всичко се стигне до предварителни парламентарни избори, Радев избяга от конкретика. Съгласно послендите промени в Конституцията, когато Народното събрание не успее да излъчи държавно управление, президентът излъчва длъжностен кабинет с министър председател и министри по своя преценка. Преди нямаше ограничаване кои могат да бъдат хората в подобен кабинет, само че след измененията постът на длъжностен министър председател към този момент може да бъде единствено човек от съответни постове като ръководителя на Народното събрание, омбусдмана и други.

" Тепърва следва държавното управление да подаде оставка и да се започва конституционната процедура за образуването на ново. Едва когато бъде връчен първия мандат ще стане ясно дали в Народното събрание има болшинство с задоволително политически запас, което да излъчи стабилно ръководство на страната ", отговори Радев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР