Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните групи в 49-ото

...
Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните групи в 49-ото
Коментари Харесай

Радев към ПП-ДБ: Българската общественост трябва да знае докъде можете да стигнете с този политически компромис

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. На " Дондуков " 2 дойдоха представители на ПГ на " Продължаваме Промяната – Демократична България ".

" Искам да ви поздравя със мощния избирателен резултат в комплицирания политически развой. Вашата мощна поръчка за наличие в политиката е опция на остарелия управнически модел, а през днешния ден вие влизате в диалог и общи дейности с спечелилите от ГЕРБ и по тази причина е значимо за българската общност да знае до каква степен можете да стигнете с този политически компромис в най-важната задача в този парламент - сформиране на постоянно държавно управление допустимо най-скоро ", сподели президентът.

Радев попита представителите на обединението каква формула виждат, в случай че се стигне до втори мандат - търсене на необятна поддръжка, държавно управление на малцинството или друго.

" Важна задача с изключение на съставянето на държавно управление, е законодателната активност, където вие като втора политическа мощ с доста дребна разлика от първата, имате сериозна парламентарна тежест при определянето на дневния ред на Народно събрание. Виждаме, че от през вчерашния ден и през днешния ден стават доста импортираните закони в Народно събрание, всеки ден тяхната численост пораства, само че какви са вашите планове за цели, тъй като в незабавен порядък би трябвало с изключение на да приемем закон а държавен бюджет, да приемем и законите, които ще допринесат за нашата европейска интеграция - Шенген, еврозоната, Планът за възобновяване и резистентност ", уточни още президентът.

Радев попита ПП-ДБ по кое време съгласно тях е подобаващото време за връчване на първия мандат, а в случай че той не успее - на втория.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР