Президентът Румен Радев призова управляващите и опозицията да не атакуват

...
Президентът Румен Радев призова управляващите и опозицията да не атакуват
Коментари Харесай

Радев призова министрите да не дават оценка за работата на службите

Президентът Румен Радев прикани ръководещите и опозицията да не нападат службите за сигурност и да не дават оценка за работата им -  " изключително когато са отвън техния сектор ".

Повод за коментара на президента беше поисканата от транспортния министър Николай Събев оставка на шефа на НСО Емил Тонев поради реакцията на Националната работа за защита след хвърлените снежни топки по премиера Кирил Петков. Това се случи на 3 март на вр. Шипка, когато министър-председателят беше замерен от подбудител от " Възраждане ", един от охранителите му хвана топката във въздуха, само че спомагателна реакция не последва.

" Надявам се, че тази офанзива към службите за сигурност не е опит за тяхното политизиране ", сподели Радев. 

Според президента " не е работа на НСО да чисти сняг пред премиера и ръководителя на Народното събрание на Шипка ". Румен Радев разяснява, че на 3 март НСО са си свършили работата и той няма да желае оставката на началника на службата.

Държавният глава прикани министрите да търсят решения на " тежките рецесии, а не да разясняват работата на спецслужбите ".

Радев поддържа премиера Кирил Петков в позицията му, че не би трябвало да стопираме вноса на петрол и природен газ от Русия.

Националната работа за защита (НСО) е профилирана военизирана държавна работа към президента. Нейният шеф се назначава от президента и има мандат от 5 година, както и право на втори. Настоящият шеф на службата - Емил Тонев, беше назначен на поста през август 2020 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР