Президентът Румен Радев призова палестинския президент Махмуд Абас Палестина да

...
Президентът Румен Радев призова палестинския президент Махмуд Абас Палестина да
Коментари Харесай

Радев поиска от палестинския президент помощ за освобождаването на моряците от Galaxy Leader

Президентът Румен Радев прикани палестинския президент Махмуд Абас Палестина да окаже поддръжка за напъните за освобождение на българските моряци на арестувания край крайбрежията на Йемен транспортен съд „ Galaxy Leader ”.



Това е станало в телефонен диалог на Радев с президента на Държавата Палестина Махмуд Абас, оповестиха от " Дондуков " 2. Абас е изразил подготвеност да окаже подпомагане в тази тенденция в сходство със своите благоприятни условия.

България следи с голяма паника и угриженост протичащото се в Ивицата Газа и на Западния бряг , е споделил още Радев на палетинския президент.

" Страната ни остро осъжда терористичната офанзива на „ Хамас “ против Израел от 7 октомври предходната година, както и всяка демонстрация на тероризъм. В същото време България по никакъв метод не приема обстановката, в която умират хиляди цивилни жители, дами и деца , а един милион души в Ивицата Газа са застрашени от филантропична злополука ", е подчертал още Радев пред Абас.

Българският президент е изразил вяра разсъдъкът да надделее в името на бъдещето на хората от Палестина и Израел и за намиране на спокойно решение на основата на правилото на двете страни, в сходство с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, добавяйки, че страната ни е част от решението на Европейски Съюз за
незабавна филантропична пауза, която да докара до трайно преустановяване на огъня, освобождение на всички заложници и даване на филантропична помощ.



По време на диалога президентът Радев прикани президента Абас Палестина да окаже поддръжка за напъните за освобождение на българските моряци на арестувания край крайбрежията на Йемен транспортен съд „ Galaxy Leader ”. Президентът Абас изрази готовността на Палестина да окаже подпомагане в тази тенденция в сходство със своите благоприятни условия.

 Махмуд Абас изрази високата си оценка за обичайно другарските връзки сред България и Палестина, както и за кардиналната позиция на България в поддръжка на прекратяването на бойните дейности в Близкия Изток, освобождение на заложниците, обезпечаване на свободен достъп на филантропична помощ за бедстващото население в Ивицата Газа и за търсене на спокойно решение на основата на правилото на двете страни, прибавиха от президентството.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР