Президентът Румен Радев приветства решението на БСП да се включи

...
Президентът Румен Радев приветства решението на БСП да се включи
Коментари Харесай

Радев: Устойчивото мнозинство зависи от БСП |

Президентът Румен Радев приветства решението на Българска социалистическа партия да се включи в диалозите по покана на „ ИТН ” за сформиране на държавно управление.

Според държавния глава е значимо бъдещото ръководство на страната да се образува към ясни цели.

„ Предстои да работим интензивно, върху това, което вие постоянно сте заявявали - против порочния управнически модел, оправянето с корупцията, решаването на обществените проблеми, на тежкото разделяне в приходите, неравенствата на българските жители. За да се получи всичко това е нужно дейно отговорно държавно управление, което да се подпре на необятна парламентарна поддръжка. Конфигурацията в българския парламент по този начин е отредена, че от Българска социалистическа партия зависи постигането на това стабилно парламентарно болшинство ”, сподели президентът пред водача на Столетницата Корнелия Нинова.

Според нея пък крайното решение ще бъде на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

„ За нас в този фрагментиран парламент е извънредно значим разговорът. Предприетата от „ ИТН ” първа стъпка одобряваме като добър знак. В събота ще бъдем на диалози - уповавам се първични единствено, а не първи или последни срещи, тъй като имаме да прецизираме доста неща. Като една сериозна партия, всичко, което чуем в събота като оферти и обменим като отзиви, ще отнесем към Националния съвет на Българска социалистическа партия ”, изясни Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР